Profil

S.C.TERMOELECTRICA S.A., infiintata prin Hotararea de Guvern nr. 627/2000, este o societate pe actiuni, cu capital integral de stat, in autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Companie cu o experienta de peste 50 ani, S.C.Termoelectrica S.A. are ca principal obiect de activitate generarea de energie electrica si termica prin arderea combustibililor fosili.

In paralel, desfasoara o serie de activitati complementare si suport, dintre care cele mai importante sunt:

 

In prezent, in urma amplului program de restructurare prin care a trecut societatea noastra, ce a avut drept scop eficientizarea activitatii, S.C. Termoelectrica S.A. are urmatoarea structura organizatorica:

-> trei sucursale fara personalitate juridica: SE Braila, SE Borzesti, SE Doicesti

-> 4 (patru) filiale de productie organizate ca societati comerciale cu personalitate juridica, la care S.C. Termoelectrica S.A. este actionar unic respectiv:

-> S.C. Termoelectrica S.A. este actionar minoritar la

dupa internalizarea societatilor comerciale Termoserv.

 

Puterea instalata in sucursalele S.C. Termoelectrica S.A. la 01 august 2011 era de 847 MW astfel:

 

 

Puterea instalata in societati comerciale filiale de productie la care S.C. Termoelectrica S.A. este actionar unic, este de 4.014 MW, dupa cum urmeaza:

 

SC Electrocentrale Bucuresti: 2.194 MW

SC Electrocentrale Deva: 1.275 MW

SC Electrocentrale Galati: 375 MW

SC Electrocentrale Paroseni: 150 MW

 

De asemenea, S.C. Termoelectrica S.A. a avut si isi mentine un rol important in realizarea dezideratului privind continuitatea alimentarii si siguranta SEN, prin mentinerea la dispozitia Dispecerului Energetic National a unei capacitati de productie care sa compenseze viitoarele opriri ale celor doua grupuri energetice de 700 MW de la CNE Cernavoda, capacitatile programate in reparatii planificate, cele aflate in reparatii accidentale, precum si rezerva de putere pentru reglajul primar si secundar, rezerva turnanta, alte restrictii de sistem.